top of page
  • hannemar

Luokan varainhankinta netin kautta, uhka vai mahdollisuus?


Verkkokauppa kasvaa vuosi vuodelta ja useat pienemmätkin yritykset ovat siirtyneet tarjoamaan tuotteitaan tai palveluitaan verkon kautta. Vielä muutama vuosi sitten luokan ja joukkueen varainhankinta tapahtui fyysisesti myymällä sukkia, pesuaineita, keksiä jne. Tämä on varmasti tehokas varainkeruutapa, sillä kukapa kieltäytyisi ostamasta pieneltä kauppiaalta, kun hän hymyilee ulko-oven takana ja ojentaa myyntiesitteen? Mutta tämä tapa työllistää aika lailla varainkeruun organisaattoria, kun tilaukset tulee kirjata yhteen, tilata ja tämän jälkeen jakaa ostajille.


Varainhankinta koetaan työlääksi varsinkin jos organisointi on yhden aktiivisen vanhemman hartijoilla. Kun vanhempainillassa keskustelu kääntyy joukkueen tai luokan varainkeruuseen, niin yleensä alkaa syvä hiljaisuus. Kukaan ei ole valmis ottamaan isoa vastuuta.


Tämä on syy, miksi varainhankinta on siirtynyt verkkoon. Jokainen luokkaa tai joukkuetta tukeva henkilö voi tehdä itse ostonsa verkkopuodissa ja tukea samalla lapsia ja nuoria. Tuotteet lähetetään suoraan tilaajalle ja kampanjan lopussa vastuuhenkilö ilmoittaa tilinumeron, johon myyntituotto siirretään.


Varainhankinta hyvällä myyntituotolla

Jos haluaa, että varainkeruu on netin kautta tuottoisaa, niin oman kokemukseni mukaan se vaatii aktiivisuutta somessa eli luokalle tai joukkueelle luotua koodia kannattaa jakaa eteenpäin mahdollisimman monille. Koodia tai linkkiä voi jakaa helposti myös Whatsupin kautta.


Ja yksi vinkki onnistumiseen on ajoitus. Varainkeruu kannattaa ajoittaa siten, että mahdollinen lahjasesonki on päällä: talvella ihmiset hankkivat joululahjoja ja keväällä kiitos- ja kesälahjoja. Varainkeruukampanjaa ei kannata aloittaa liian aikaisin, eikä toisaalta liian myöhään, sillä ainakin Kanelimammalla oli jo moni herkku loppunut ennen joulukuun puoltaväliä. Keväällä varainkeruu kannattaa ajoittaa huhtikuun loppuun, toukokuun alkuun, jolloin ostetaan Äitienpäivälahjoja, kiitoslahjoja opettajille ja pieniä muistamisia koulunsa päättäneille. Myös kesälahjoja hankitaan, kun vieraillaan tuttavien mökeillä.


Viime joulun perusteella parhaimman myyntivoiton sai se luokka, joka oli tilannut myös fyysiset myyntiesitteet, joita vanhemmat pystyivät jakaamaan työpaikoille ja keräämään näin työpaikalta yhteistilauksen. Uskon, että tämän valttina on se, että tilaus tapahtuu pienen paineen alla :). Kun ihmisiä ohjaa ostoksille verkkokauppaan, tilaus saattaa unohtua muiden kiireiden keskelle ja tästä puuttuu "valvonta":). Eli suosittelisin, että myös verkkokaupan varainhankinta tapahtuu osittain kootusti (työpaikat). Tämän etuna on vain yksi toimitusmaksu ja tuotteet voidaan lähettää vaikkapa suoraan työpaikalle, jos yhteyshenkilö on vastaanottamassa tilausta.


Ota ajoissa yhteys


Kanelimamma ottaa kerrallaan vain muutaman ryhmän, jotka voivat kerätä koodin kera rahaa ohjaamalla ystäviään Kanelimamman verkkokauppaan. Viime jouluna Kanelimamman varainhankinta oli suosittua ja jouduimme valitettavasti kieltäytymään muutamista kyselyistä, sillä jouluherkkujen varastotilanne oli suuren kysynnän vuoksi heikko. Eli kannattaakin olla ajoissa yhteydessä, jos luokka tai joukkue haluaa kerätä rahaa Kanelimamman tuotteilla suosittuina lahjasesonkeina.


Autan mielelläni luokkaa tai joukkuetta saavuttamaan unelmansa. Kun koronarajoitukset helpottuvat, niin pian lapset pääsevät taas vuosien tauon jälkeen luokkaretkelle, ihanaa!


Varainhankinta verkon kautta on ehdottomasti mahdollisuus ja todellakin helppo tapa ansaita rahaa. Mutta mikään ei tule ilmaiseksi eli myös netin kautta tapahtuva varainkeruu vaatii vanhemmilta aktiivisuutta etenkin somessa ja puhelimessa :).


Yhteistyöterveisin,

Hanne

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page